Civilsamhället och samhällsutmaningen – konsten att samverka på riktigt.

Lokal social hållbarhet börjar i det lilla, här och nu – du och jag. Utan civilsamhället med i båten kan vi inte nå hållbar utveckling men hur lyckas vi med det, hur tar vi vara på den kraft som finns i föreningslivet och hur får vi föreningslivet att förstå och ta ansvar för sin betydelsefulla roll i samverkan. Vägen dit bygger på kunskap och samsyn om hur de lokala utmaningarna ser ut – vi behöver ”dela kartan” mellan offentliga aktörer, näringsliv och civilsamhälle för att nå framgång. Alla behöver ta ett gemensamt samhällsansvar. Vi kallar det – Att samverka, på riktigt!

Välkommen till ett inspirerande seminarie om Mötesplats Stavsnäs och lokal samverkan på lika villkor. Om hur vi, med Agenda 2030 som röd tråd, har fått civilsamhället på östra Värmdö att göra gemensam sak för att möta det lokala utanförskapet, i nära samarbete med både kommun och lokalt näringsliv.

Plats: Ideella Arenan mitt i Almedalen

Tid: Tisdagen den 2 juni klockan 09.30 – 10.30

Läs mer här: http://program.almedalsveckan.info/event/user-view/58977


Share →